Yoga Traditions

Yoga Styrka - Gör kroppen starkare med hjälp av yoga

Posted on 2019-04-10

Gör kroppen och sinnet starkare med hjälp av yoga och styrkeövningar


Vissa yogapositioner kräver styrka. Yogastyrka är utformad för att ge dig den styrka du behöver för att utföra dessa positioner något snabbare. Som bonus kommer du uppleva det lättare att lyfta saker i vardagen och andra aktiviteter som kräver styrka. Yogastyrka är ingen särskild inriktning inom yoga, men finns som en speciallektion på Yogateket. Den hämtar inspiration från övningar av Lizette Pompa som brukar inleda sin yogautövning med några styrkeövningar. Lizette guidar dig genom de flesta av våra Yogastyrke-lektioner och ser till att du kan le även om det är hårt arbete! Du kan med fördel överväga att ta en lektion i yogastyrka i anslutning till din ordinarie yogalektion, eftersom du antagligen kommer behöva stretcha efteråt.  Styrkeövningar är ett bra komplement till yoga eftersom de hjälper dig att balansera styrka och smidighet.


Dessa lektioner är en sorts yogainsprirerad gymnastik. Du använder din kroppsvikt, och ibland något redskap, för att bygga upp en allmänstyrka. Asanas såsom chaturanga (djup planka), bakasana (kråkan) och navasana (båtpositionen) varvas med utmanande och nyskapande övningar med redskap, som att glida in i en chaturanga med hjälp av en soffkudde. Ibland kommer du flöda genom några vinyasas.

Det finns lektioner som fokuserar på särskilda kroppsdelar, medan andra ger dig en helkropps-workout. Men oavsett fokus kommer ditt inre vara delaktigt. Om styrketräning är din sak, så kan du upptäcka hela utbudet av lektioner i Yogatekets fyraveckors Yogastyrkeutmaning. Om du föredrar att ta det lite långsammare kan du även sprida ut lektionerna över en längre period och ta dem en och en.

Men kom ihåg: endorfinerna som frigörs under de här lektionerna kan göra dig beroende! Alla rörelser som finns med är inte nödvändigtvis yoga, men allt i de här lektionerna kommer förbättra och utveckla ditt utövande av yoga.

Yogateket är en online yoga studio från Uppsala. Prova 14 dagar gratis och få fri tillgång till hela vårt bibliotek av yogaklasser, program och utmaningar. Vill du ta klass i person besöker du Hot Yoga Uppsala


Previous Meditation
Next Ashtanga Yoga Online

Comment / read all comments

Created